Speltbrood
In Nederland mag je een speltbrood een speltbrood noemen als er slechts 6% spelt in zit.
Vaak wordt het brood dan aangevuld met tarwe, waardoor de klanten van deze adressen ongewild met een tarwebrood naar huis gaan.
Bakkerij Raat bakt diverse speltbroden en speltbroodjes van 100% zuiver, biologisch speltmeel.
Welke dat zijn, ziet u op deze site en via het ingrediënten-/prijskaartje in onze winkel en op onze markt.
Onze (senior) verkoopsters kunnen u bovendien adviseren.
De broden hieronder zijn verkrijgbaar op al onze locaties:
Vlaams Desem/Vlaamse Reus (biologisch)
water, 100% volkoren speltmeel, desem, Keltisch zeezout
Elzasser Desem (biologisch)
water, 70% speltbloem, 30% roggemeel, desem, Keltisch zeezout
Spelt-Boerentarwe (biologisch)
water, 60% volkoren speltmeel, 20% roggemeel, 20% tarwemeel, zonnebloempitten, desem, gist en Keltisch zeezout
Radboud (biologisch)
water, 90% volkoren speltmeel, 10% roggemeel, sesamzaad, lijnzaad, zonnebloempitten, desem, gist en Keltisch zeezout
Pompoen Desem (biologisch)
water, 70% speltbloem, 30% maïsmeel, pompoenpitten, gist, desem en Keltisch zeezout
Spelt Volkoren (biologisch)
water, 100% volkoren speltmeel, gist, Keltisch zeezout
Spelt Wit – casino (biologisch)
water, 100% speltbloem, gist, Keltisch zeezout
Speltstokbrood wit of bruin (biologisch)
Elzasser Desem-deeg voor het witte stokbrood en Vlaams Desem-deeg voor het bruine stokbrood
Vanaf woensdag verkrijgbaar of op bestelling
Speltbeschuit
water, speltmeel, speltbloem, gerstemout, havervlokken, lecithine, sesamzaad, zout, zuurdesem, kippeneipoeder, ascorbinezuur (vitamine C), guarpitmeel, enzymen, ei, gist, tarwegluten, glucosestroop, plantaardige olie, emulgator E470A/E322, gelatine, rijsmiddel E501, kleurstof E160B, speltvlokken