Raat logo Naar home

Menu

Sinds 1846…

Bakkerij Raat… sinds 1846

Het was juni 1846… weduwe en bakker Maria Dunselman en Jacob Raat uit Medemblik traden in het huwelijk en daarmee werd Bakkerij Raat een feit.
Sindsdien is de bakkerij van vader op zoon overgegaan.
Eigenaar Hein Raat heeft zijn talenten geërfd van zijn voorvaders en het ambacht geleerd van zijn opa, vader en oom, en staat inmiddels alweer 27 jaar aan het roer.
Onder zijn leiding heeft de bakkerij naam gemaakt in heel Noord-Holland.

De vestiging in het pittoreske Medemblik is de hoofdvestiging met een ruime sortering aan traditionele broden, voornamelijk van tarwe.
U kunt hier ook terecht voor een keur aan overheerlijk gebak en prachtige taarten.
Eind 2012 startte Hein als speltbroodspecialist een filiaal in Alkmaar, dat uitgegroeid is tot een bakkerij met een unieke sortering brood van diverse, mooie kwaliteitsgranen als spelt, khorasan en Tritordeum.
Sinds maart 2013 maakt de bakkerij met een standplaats deel uit van de wekelijkse biologische markt in Heiloo, en inmiddels alweer drie jaar is Bakkerij Raat te vinden met een kraam op de biologische markt Haarlemmer Kweektuinen in Haarlem Noord en op MAK Blokweer in Blokker.
Ook tijdens evenementen en streekmarkten is de bakkerij aanwezig met een kraam vol Raatlekkers, zoals tijdens het ‘Vistival’ in Den Oever.