Raat logo Naar home

Menu

Maak kennis met spelt!

Beste stadsgenoten,

Zoals jullie weten, heb ik in oktober 2012 een vestiging geopend in Alkmaar. Op deze locatie bak ik brood van vooral speltmeel, maar ook van Khorasan (oertarwe) en Tritordeum. Er blijkt een markt voor brood van deze prachtige, heerlijke oergranen met zeer goede eigenschappen; veel mensen die geen tarwe willen of mogen, stappen over op speltbrood.
Khorasan is een oertarwe dat van nature geen ‘agressieve’ gluten bevat. En onze jongste aanwinst – Tritordeum – bevat van nature 40% minder gluten.
In Medemblik bakt Bakkerij Raat al sinds 1846 met uitsluitend de basisingrediënten: water, meel, gist of desem en zout. Dus brood zonder toevoegingen. Ook hier in onze stad groeit de belangstelling voor spelt, en daarom bak ik ook op de Nieuwstraat steeds meer speltbroden. Daarnaast bieden we banket van spelt. Dus brood en banket van andere granen, naast ons vertrouwde assortiment; zo blijft er voor ieder wat wils.

Hein Raat