Puur spelt
In de vestiging van Bakkerij Raat in Alkmaar wordt niet alleen brood van tarwe gebakken. Hein Raat is speltbroodspecialist en dat maakt deze bakkerij uniek in de stad zelf en verre omstreken. U kunt hier terecht voor een keur aan ambachtelijk gebakken biologisch brood en kleinbrood van 100% spelt en desem of van grotendeels spelt en desem: van wit tot volkoren, rijk gevuld of juist zonder zaden en ‘pitjes’. Naast dagelijks brood bakken Hein en zijn team bolletjes, croissants en luxe brood van spelt: witte en bruine kadetjes, rozijnenbolletjes, mueslibolletjes, notenbolletjes, kaasbolletjes en -stengels, volkoren croissants, rozijnenbrood, mueslibrood, suikerbrood en de inmiddels beroemde Speltmik, een desembroodje vol gedroogd fruit – onder meer dadels, vijgen en abrikozen – gevuld met sesamzaad en hazelnoten en bestrooid met pompoenpitten. Een aanrader bij een kaasplankje. Ook de hartige Uienkruier, een heerlijk verwenbrood met uien en kaas, is van speltmeel. We hebben zelfs stokbrood van spelt en desem, dus vrij van tarwe en gist.
Naast brood van uitsluitend spelt en van gecombineerde granen – onder meer spelt, tarwe en rogge – bakken we in Alkmaar broden van Khorasan en Tritordeum. Ook bakt Hein en zijn team banket van spelt. Onze speltappeltaart (vegan), onze eierkoek – naturel of met hazelnoten en de beste chocolade – en de gevulde koek met zuiver amandelspijs zijn favoriet bij Raats klanten. Alles naar eigen recept!
Elke dag hetzelfde speltbroodje? Niet bij speltbroodspecialist Hein Raat!